A kompetenciánál is fontosabb a kapcsolati tőke: elindult a Klub365, a gazdasági elit zártkörű közössége

A kompetenciánál is fontosabb a kapcsolati tőke: elindult a Klub365, a gazdasági elit zártkörű közössége

1024 670 Mészáros György

A kompetenciánál is fontosabb a kapcsolati tőke a mai piacon, illetve a szorgalom és a gyors reagálás is lényeges – többek közt ezt emelték ki, mint a siker döntő tényezőit az első Klub365 rendezvényünkön előadó, közismert sikeres üzletemberek. A tavaly megjelent “365 üzleti történet” című könyvből kinőtt vezetői klubunk célja, hogy életre keltsük a történeteket és tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre adjunk lehetőséget Magyarország üzleti elitjének.

Január 15-én az Europa Congress Centerben Krizsó Szilvia vezette a beszélgetést, amelyben öt olyan tapasztalt, sikeres és ismert cégvezető osztotta meg gondolatait, akik szerepeltek az első, nagysikerű „365 üzleti történet” című könyvben. Közös bennük, hogy multinacionális vagy magyar nagyvállalatnál töltöttek be felsővezetői szerepet, majd elhagyták pozíciójukat, hogy saját vállalkozásukban érjenek el hasonló sikereket.

Ablonczy Balázs, az SAP volt ügyvezető igazgatója, most az AB2B Invest Kft. tulajdonos ügyvezetője, Antal Erzsébet, a Malév egykori vezérigazgatója ma a Profirent Gépkölcsönző ügyvezető igazgatója és a FlyBySense Kft. társtulajdonosa, Havas István, az EY volt vezérigazgatója, jelenleg a Regillus Tanácsadó Kft. tulajdonos ügyvezetője, Hild Imre vállalkozás-innovátor és cégépítész, a Global Traction Kft. ügyvezetője és Somody Imre, a Pharmavit és a Centrál Kávéház volt tulajdonosa, ma őstermelő elmondták, teljesen más készségekre és látásmódra van szükség egy kisebb saját cég irányításához, mint egy nemzetközi vállalat vezetéséhez.

Gyors döntések, szorgalom és bátorság

Példaként hozták, hogy míg egy multinacionális vállalatban sok esetben muszáj követni a jóváhagyási és egyéb folyamatokra vonatkozó belső szabályozást, addig ma, a saját cégükben nagyon gyorsan hoznak meg akár fontos döntéseket is. Ahhoz, hogy ma sikeres saját céget vezessenek, szükség volt a szorgalmon és gyors reagáláson túl egyfajta türelmetlenségre és nagy bátorságra is. Hiszen nemcsak ahhoz kell bátorság, hogy egy üzletember felérjen a csúcsra, hanem ahhoz is, hogy képes legyen mindezt hátra hagyni és merjen kisebbé válni, egy új rendszerben működni. Elmondták, hogy amikor váltottak a nagyvállalati vezérségből a saját vállalkozásba, nagyban támaszkodtak a korábban kiépített üzleti kapcsolataikra, főleg azok az emberek segítették, támogatták őket a váltásban, akikkel korábbi évek alatt az üzleti életben egyre inkább értékelt, bizalmi viszonyba kerültek.

A „365 üzleti történet” könyveket kiadó BOOM Magazinnal együtt életrehívtuk a zártkörű Klub365-öt. A gazdasági élet vezetőnek elit klubjával több hasonló informatív üzleti találkozót is szervezünk a jövőben, hogy alkalmat adjunk az inspiráló történetek meghallgatására és új üzleti kapcsolatok építésére.

További információ a Klub365-tel, vagy a „365 üzleti történet” könyvvel kapcsolatban: kozpont@mvuk.hu

REGISZTRÁCIÓ
Kérjük, jelezze érdeklődési szándékát az alábbi űrlap kitöltésével!
*
*
*
*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
*
*
*