A társadalmi vállalkozó sokszínű hétköznapjai: vendégünk Bombera Krisztina

A társadalmi vállalkozó sokszínű hétköznapjai: vendégünk Bombera Krisztina

1024 576 Mészáros György

CauseArt Platform – hallottunk már róla? A társadalmi felelősségvállalásról biztosan.

A cégek kétségkívül hatnak a társadalomra. A munkavállalók munkakörülményeitől kezdve a mindennapi tevékenységeken át a termékek, szolgáltatások minőségéig számtalan módon befolyásolják környezetünket. Egy vállalat értékrendszere, kultúrája példát mutathat, és alakíthatja az emberek gondolkodásmódját. Mi több, párbeszédet indíthatnak olyan fontos témákról, amelyek akár egész közösségek javára válhatnak.

A következő MVÜK Női Klubon, április 16-án Bombera Krisztina, a CauseArt Platform társalapítója, televíziós szerkesztő-műsorvezető-tudósító lesz a vendégünk.

Bár karrierje nagy részét a közéletről készített beszámolók teszik ki, húsz éve elkötelezett közösségi aktivista. Események házigazdájaként, szervezőként számos figyelemre és forrásra szoruló ügy támogatásában vett részt, hátrányos helyzetű roma nők videó-újságírói képzésétől a bántalmazott nők érdekében fellépő legnagyobb globális esemény, a “One Billion Rising” (Egymilliárd Nő Ébredése) magyarországi meghonosításáig. Külföldi tudósítóként az Egyesült Államokból rendszeresen beszámolt olyan civil kezdeményezésekről, amelyekről érdemes példát venni, a visszajelzések alapján ezek a munkái inspirációt, apró „kezdő lökést” jelentettek már a cselekvésre országszerte többféle szervezetnek.

Véleménye van, szinte mindig, és nem rejti véka alá: ír, posztol, beszél televízióban, rádióban egyaránt, és számos rendezvényen is. Nemrégiben ezt írta egy esemény után, ahol ő volt a háziasszony:

„Mindig megdöbbent, hogy a piaci szektorban milyen sok helyen adaptálnak jó policy-kat, lehetőségeket okosan – már ahol, de számos nagy cégnél – azokhoz az igényekhez, amelyeket a női munkavállalók életciklusai, gyerekvállalása, karrierben a férfiakkal való versenyhelyzeteik, a szülők gondozása, vagyis a rengeteg, munka melletti vagy a konkrét munkán túli feladat és kihívás követel. A piaci munkahelyeken már sok helyen felismerték, hogy a legtöbb nőt nem érdemes arra kényszeríteni, hogy válasszon a munkában való kiteljesedés és a család között. Mert a legtöbb nő mind a kettőre vágyik. És a kettő nem zárja ki egymást, csak okosan ki kell találni a megoldásokat. Minden olyan szakpolitikai ötlet, ami a nőknél dominánsan inkább CSAK az anyaságot akarja elérni – nem veszi figyelembe a női döntésszabadság és teljes élet igényét. Minden olyan vállalat, amelyik a nőknél inkább CSAK a karrieristát akarja motiválni – ugyanezt a hibát követi el. A legtöbb nő mind a kettőre vágyik. Skandináviának sikerült. És érdekes mód egyre több gyerek születik. A feministák első hulláma egykor azért harcolt, hogy a “nők helye” ne csak az otthonukban legyen. A második hullám azért, hogy a nők otthon is lehessenek, ott is szükség van rájuk, ne zsákmányolják ki őket, a “helyük” ne csak a munkahelyen legyen. Most épp hol tartunk?”

Azon az estén erről a témáról beszélgetett éppen vezető üzletasszonyokkal, de ezen kívül számos egyéb üggyel is foglalkozik: gyermekeket segítő alapítványokat támogat, értő olvasást fejlesztő kezdeményezésben vesz részt a Chainsmokers DJ, producer duóval, aztán arról is ír, beszél, hogy hogyan lehetne felszámolni azt, hogy sokan kidobnak ételt, miközben mások éheznek, vagy hogyan lehetne egyetlen digitális platformon összehozni minden infót, amiről tanároknak és diákoknak egymás közt, egymásról tudniuk kell.

A társadalmi vállalkozó mozgalmas hétköznapjaiba kaphatunk majd betekintést a Női Klubon ez alkalommal.

Időpont: 2019. április 16., 9.00 – 11.30

Helyszín: Sushi Sei Étterem, 1036 Budapest, Bécsi út 58.

Regisztráció: mvuk.hu/kapcsolat

Részvételi díj: 4.900 Ft + áfa (Az első alkalom grátisz.)

Amennyiben Ön is a női vezetők táborát gazdagítja, cégének éves forgalma meghaladja a 100 millió forintot, és még nem csatlakozott hozzánk, várjuk Női Klubunkba, és koedukált üzleti rendezvényeinkre is.

Jöjjön el április 16-án, és legyen részese egy kötetlen találkozónak, ahol nemcsak a női vezetőket is érintő témákról beszélgetünk, hanem új üzleti kapcsolatokat is építhet! Erre a programra részvételi díj befizetése ellenében tudjuk fogadni a jelentkezőket.

Kérjük, érdeklődjön, regisztráljon itt: mvuk.hu/kapcsolat

REGISZTRÁCIÓ
Kérjük, jelezze érdeklődési szándékát az alábbi űrlap kitöltésével!
*
*
*
*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
*
*
*