Amit a Harvardon sem tanítanak…

Amit a Harvardon sem tanítanak…

1008 756 Mészáros György

…avagy a józan ész iskolája – dr. Békefi Veronika, a Neckermann vezetőjének egyik kedvenc könyve. A mű számos gondolatát, tanácsát, javaslatát magáévá tette pályája folyamán, amelyek előre segítették őt a sikerek felé.

Veronika is a Klub365, a tavaly megjelent “365 üzleti történet” című könyvből kinőtt vezetői klubunk prominens tagja. Az MVÜK vezetősége azért állt a „365 üzleti történet” című könyv kiadása mellé, mert fő célunk a tudásmegosztás, a tapasztalatcsere, amelynek a könyv tökéletes alapot nyújt.

A könyv főszerkesztője, Kocsi Ilona, ezt írta a kötetről: „Az üzletet leginkább számokkal, grafikonokkal, trendekkel szokás jellemezni… Csakhogy a számok mögött emberek vannak, küzdelmek, jó és rossz válaszok, lelkesedések és elkeseredések, csődök, újrakezdések, sírás és nevetés, és sok-sok kreatív, egyedi és nagyon emberi megoldás. Az üzletek mögött ott van maga az élet. Szívet szorító drámák, megdöbbentő fordulatok, frappáns megoldások, különös fejlemények, izgalmas megoldások, szerencsés végkifejletek.”

A „számokkal, tényekkel” kezdve Veronika eleinte a Volántourist Utazási Irodánál dolgozott idegenvezetőként. Majd megkapta a balatoni hálózat igazgatójaként a fizetővendéglátó-szolgálat szervezését. Részt vett a német Neckermann tevékenységének kiterjesztésében a volt NDK területére. A magyar Neckermann irodát két kollégájával alapította 1993-ban, amelynek azóta ügyvezető igazgatója. Vezetőként a háromfős cégből 130 fős nagyvállalatot épített.

Már pályája elején is szerette a munkáját, de a család miatt többször kérdőjeleződött meg, hogy vajon tudja-e folytatni a karrierjét. Valahogy mindig maradt, vagy hamarosan visszatért. Számtalanszor találta magát olyan döntési helyzetben, amikor a racionális oldala került előtérbe. Olyan módszereket használ, mint a döntési fa, a prok és a kontrák felsorakoztatása az egyes opciók mellett vagy ellen, így mérlegel, sok esetben így jut elhatározásra.

„Ha válságosra fordul a helyzet, hasznos, ha vannak forgatókönyveink kéznél többféle szcenárióra is. Ezekkel könnyebben, hamarabb érhetünk a nehéz időszakok végére.” – mondta, és hozzátette: „Még egy dolog fontos. Legyen akár kedvező, akár vészjósló az időszak, amelyet épp megélünk: a hit. Hinni kell magunkban, abban, amit csinálunk, ennek csak jó vége lehet.”

Veronika mottója, hogy „mindig a vevő igényeit kell kiszolgálni, és nem fordítva. Ma már nem elég az, ha elmondjuk, bemutatjuk a termékeinket, szolgáltatásainkat. Először meg kell hallgatni, hogy mik az ügyfél igényei, mire van szükségük, és aszerint testre szabni az ajánlatainkat.” Ismerni kell az ügyfél igényeit, és aszerint kell a szolgáltatásainkat és a termékeinket fejleszteni, testre szabni.

Vezetőként mindig is erős csapat építésére törekedett, és támaszkodott a munkatársaira, bízott bennük, és a csapat is támaszkodhatott rá. Enélkül kétes minden siker Veronika szerint. Mivel még pályafutása elején beleszeretett a turizmus világába és a seregnyi kaland, amelyeket átélt még inkább fokozta kötődését hozzá, idén már több mint 25 éve gazdagítja a szakma vezetőinek táborát.

Amennyiben Te is a női vezetők táborát gazdagítod, céged (ahol tulajdonosként, vezetőként dolgozol) éves forgalma meghaladja a 100 millió forintot, és még nem csatlakoztál hozzánk, várunk a következő Női Klubunkba 2020. február 11-én. Arról fogunk beszélgetni Békéssy Olgával a 21. Század Kommunikáció ügyvezető igazgatójával, hogy hogy született meg a Női Váltó fesztivál gondolata, hogy indult el az eseménysorozat, és hogy lett óriási siker.

Legyél részese egy kötetlen találkozónak, ahol nemcsak a női vezetőket is érintő témákról beszélgetünk, hanem új üzleti kapcsolatokat is építhetsz! Csatlakozz hozzánk koedukált üzleti rendezvényeinken is!

Kérjük, érdeklődj, regisztrálj itt: mvuk.hu/kapcsolat 

REGISZTRÁCIÓ
Kérjük, jelezze érdeklődési szándékát az alábbi űrlap kitöltésével!
*
*
*
*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
*
*
*