AQ Anton gépipari vállalat – gyárlátogatás

AQ Anton gépipari vállalat – gyárlátogatás

640 320 MVÜK Zrt.

A zalaegerszegi AQ Anton gépipari vállalat egy inspiráló, előremutató, értékteremtő gyárlátogatásnak adott otthon 2019. október 2-án. Témavezetőnk, Dr. Németh András, az AQ Anton Kft. ügyvezetője és kollégái több mint 25 év tapasztalatát mutatták be a kifejezetten ipari kötődésű tagvállalataink részére. Az MVÜK részéről Tóth Gábor üzletfejlesztési specialista és Tóth Zoltán vezérigazgató-helyettes segítette a közös eszmecserét.

A speciális gépipari beszállító AQ Anton egy egyszemélyes szerszámkészítő vállalkozásnak indult, közel harminc évvel később pedig, már több mint 400 főt foglalkoztat az összesen 15 ezer négyzetméteren elterülő raktározási és termelési területén. A vállalat hazai és nemzetközi szinten is stratégiai partnere, globális beszállítója olyan vállalatoknak, mint a GE, a Siemens vagy akár a Bosch. Az AQ Anton legfontosabb üzletágai a szerszámkészítés, a műanyag fröccsöntés és a speciális megmunkálás, amellyel többek között olyan iparágakat szolgálnak ki, mint a repülő- és védelmi ipar, az autóipar, vagy éppen az energiaipar.

Gyárlátogatásunk során éppen ezt a három üzletágat ismerhettük meg. Az AQ Anton szerszámüzemében magas minőségű fröccsöntő szerszámokat és fémmegmunkáló készülékeket gyártanak. Csoportvezetőnktől – aki még azt is megmutatta nekünk, hogy ő melyik szerszámok tervezésében működött közre – megtudhattuk, hogy a vállalat teljes körű megoldásokra törekszik. Így a szerszámgyártás esetükben magában foglalja a mérnöki tanácsadást, a tervezést, a prototípus legyártását, a szerszámok szériagyártását, a helyi próbákat, sőt, akár még a szerszámok későbbi üzemeltetését is. A gyár akár 4 komponens feldolgozására alkalmas széria szerszámok gyártásán túl speciális anyagok (pl.: szuperötvözetek, nikkel bázisú ötvözetek, grafit, kerámia) megmunkálására és vizsgálatára alkalmas készülékek tervezésére és gyártására is felkészült.

Az AQ Anton, köszönhetően a szerszámgyártói hátterének rugalmas és teljes körű megoldást kínál vevőinek a szerszámtervezéstől a szériagyártásig a műanyag fröccsöntés területén is. Gyártó tevékenységük mellett, amelynek során számos kiegészítő technológiát (inzert ráfröccsöntés, kondicionálás, kiegyensúlyozás, high-tech polimerek, automatizálás) is használnak, tanácsadási szolgáltatást is nyújtanak vevőiknek a műanyag termékek tervezése során. Végezetül pedig megismerhettük a szerszámgyártási tapasztalatra alapozva 2002-ben létrehozott speciális megmunkálás (SMD) üzletágát is a vállalatnak. Az AQ Anton méltán büszke ezen a működési területén nem csak a tőle megszokott magas színvonalú, teljeskörű megoldásaira, de a kutatás-fejlesztés területén elért eredményeire is. Számos, kifejezetten vevői, iparági igényekre szabott gépet fejlesztettek az elmúlt években, és több mint 50 saját fejlesztésű gépet üzemeltetnek jellemzően a szikraforgácsolás, lézer megmunkálás, penetrációs vizsgálatok, hideg áramlásmérés technológiai területeken. Mindemellett teljesen egyedi, szabadalmaztatott megoldásokat kínálnak kerámián keresztüli furatozás, 3D precíziós lézer megmunkálás, szuperötvözetek kovácsolása és egyéb speciális megmunkálási technológiákban egyaránt. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a vállalat a speciális alakítási és vizsgálati technológiákban elért eredményeinek köszönhetően a világvezető beszállítói közé tartozik gázturbinák égéstéri alkatrészeinek gyártásában és megmunkálásában.

Összességében elmondhatjuk, hogy rendkívül inspiráló napot töltöttünk el az AQ Anton zalaegerszegi üzemében. Ehhez a gyárlátogatás, az azt körülölelő átgondolt prezentációk, a vállalat szakképzett kollégái, a tagvállalataink érdeklődése és előremutató felvetései, kérdései, nyitottsága és a gyárlátogatás zárásaként spontán kialakult kapcsolatépítő beszélgetések egyaránt hozzájárultak.

ÉRDEKLŐDÉS
Amennyiben meghaladja cégének éves árbevétele a 100 millió forintot, kérjük, jelezze érdeklődését az alábbi űrlap kitöltésével!
*
*
*
*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
*
*
*
REGISZTRÁCIÓ
Kérjük, jelezze érdeklődési szándékát az alábbi űrlap kitöltésével!
{custom-field-o1ur}
{custom-field-Qy4W}
{custom-field-doRQ}
{custom-field-6s8j}
*
*
*
*
{custom-field-WJqj}
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
*
*
*
{custom-field-W82G}
REGISZTRÁCIÓ
Kérjük, jelezze érdeklődési szándékát az alábbi űrlap kitöltésével!
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
REGISTRATION
If you are a leader of a company whose net sales exceed HUF 100 million, please register here.
*
*
*
*
I have read and understood the privacy statement.
 Your data is handled confidentially!
Fields marked with * are required.
*
*
*