Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MVÜK Café – jog

augusztus 30. 14:00-16:00

AZ ESEMÉNYT HIBRID MÓDON SZERVEZZÜK, ÍGY A SZEMÉLYES RÉSZVÉTEL MELLETT LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTUNK AZ ONLINE JELENLÉTRE IS.
Whistelblowing – Magyarországon is kötelezővé válik az etikai forródrót kiépítése és működtetése

Magyarországon is kötelezővé válik az érintett társaságoknak a visszaélés-bejelentési rendszer – másnéven etikai forródrót – üzemeltetése és működtetése. A témánk aktualitását az adja, hogy az etikai forródrót kialakítása és működtetése számos szervezetnél kötelező (lesz) 2023-ban, amelyre a viszonylag szűkre szabott határidők miatt érdemes idejében felkészülni. A törvény a 250 főt elérő, illetve meghaladó foglalkoztatottak feletti tagjaink esetében 2023.07.24-én lépett életbe, a legalább 50, de legfeljebb 249 személyt foglalkoztató szervezeteknek esetében a határidő 2023.12.17. Café eseményünkön megvizsgáljuk, hogy milyen előzmények hívták életre a magyar szabályozást. Kitérünk természetesen a részletekre is: pontosan hogyan kell kialakítani, milyen technikai és jogi környezetet szükséges megteremteni, milyen anyagi ráfordításra lehet számítani, várhatóan hogyan fog működni a hétköznapokban. Ránézünk, milyen jogok és kötelezettségek illetik és terhelik az egyes szereplőket, első sorban az érintett társaságokat, valamint a bejelentésre jogosultakat és a kivizsgálókat. Izgalmas kérdések vetülnek fel a bejelenthető cselekmények, mulasztások, visszaélések tekintetében, de a vizsgálatok folyamatának részleteivel kapcsolatban is. Szeretnénk rávilágítani arra, hogy nem csupán kötelező nyűgnek lehet tekinteni az új szabályozást, előnyökkel is kecsegtet meglátásunk szerint.

  • Mi is az a visszaélés-bejelentés, mire terjed ki?
  • Mik a legfontosabb teendők?
  • Mik a rendszer legfontosabb elemei?
  • Hogyan fog működni a hétköznapokban?

Café eseményünket elsősorban ügyvezetőknek, illetve HR és compliance vezetőknek ajánljuk. Amennyiben partnereid, beszállítóid között van olyan minimum 100 milló+ éves nettó árbevételű cég, amelynek vezetője számára érdekes lehet Café eseményünk témája és értéket adhat számára az MVÜK közössége, kérjük, jelezd nekünk és szívesen látjuk vendégként a rendezvényen!

Témavezető: Dr. Weidinger Péter, LL.M. ügyvéd, partner

Házigazda: Gál Emese – üzletfejlesztési specialista, MVÜK Zrt.

Időpont: 2023. augusztus 30., 14:00-16:00

Helyszín: Bán & Karika Ügyvédi Társulás, 1117 Budapest, Alíz u. 1. A ép. 5. em.

Az eseményen lehetőséget biztosítunk az online jelenlétre is.

Bizonyára hallottál már róla, hogy elindult az „MVÜK – értékes üzleti közösség” mobilalkalmazás, elsősorban azért, hogy megkönnyítsük az eligazodást a folyamatosan bővülő eseménykínálatunkban. Amennyiben már letöltötted eseményeinkre a visszajelzésedet elsősorban azon keresztül várjuk. Abban az esetben, ha még nem tetted volna meg, kérünk, hogy töltsd le az alkalmazást, és használd. Használatáról, a letöltésről itt tudsz tájékozódni.

A jelentkezéssel és az eseményen való részvétellel résztvevőink elfogadják, hogy az eseményen kép- és esetlegesen videó- és hangfelvétel készül. Előzetesen és kifejezetten hozzájárulásukat adják a róluk készült felvételek rögzítéséhez, és ahhoz, hogy azokat az MVÜK promóciós célokra felhasználja digitális média csatornáin és/vagy nyomtatott anyagain.

Részletek

Dátum:
augusztus 30.
Időpont:
14:00-16:00
Esemény kategória:

Helyszín

Bán & Karika Ügyvédi Társulás
Alíz utca 1-5
Budapest, 1117
+ Google Térkép

jelentkezés tagjelöltként

jelentkezés vendégként

jelentkezés tagként

Sikeres jelentkezés !