A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáitól kaptuk kölcsön.

David Brower

Zöldülés

A klímaváltozás és a biodiverzitás kihívásaitól hangos a média, tudomány, pénzügyi szektor és az üzleti világ is. Fontos, hogy minden szervezet gondos gazdaként használja a természeti erőforrásokat, hiszünk a hulladékpiramis jelentőségében, a környezettudatos gyártás és termékfejlesztés jelentőségében, amire minden tagunkat ösztönözzük. Az MVÜK-nak közvetlen és közvetett környezeti hatása is alacsony, de természetesen igyekszünk környezeti lábnyomunkat mi magunk is csökkenteni. Legyen szó rendezvényeinken használt eszközök újrahasználatáról vagy az élelmiszerhulladék csökkentéséről; a távoli rendezvények során a teleautó szervezésről vagy minimális anyaghasználatról működésünk során.

Partnerünk a Duna-Ipoly Nemzeti Park, ahol már elkezdődött a természettel való ismerkedés, az elköteleződés tettekre fordításának első lépései.

De ez csak a kezdet, ennél többet szeretnénk tenni. Tagjainkkal közösen keressük azt a méretünkhöz méltó biodiverzitás, természetvédelmi projektet, amellyel valóban hozzájárulhatunk Magyarország természeti kincseinek védelméhez és a szemléletformáláshoz.