Hogyan tedd elkötelezetté és motiválttá a munkatársaidat?

Hogyan tedd elkötelezetté és motiválttá a munkatársaidat?

763 461 Mészáros György

Ki ne szeretné, ha a kollégái motiváltak és elkötelezettek lennének és mind egymással, mind a vezetőjükkel harmonikusan együttműködnének? Munkatársaink motivációjának a kulcsa a megfelelő vezetői magatartásban rejlik, a jó vezető tudja, hogyan hozza ki a legtöbbet munkatársaiból. Egyik legfontosabb vezetői feladat a motiválás, az, hogy megakadályozzuk, hogy a kollégák „megálljanak”, fejlődésük, haladásuk elakadjon és ezzel statikussá és kiégetté váljanak. Szeretnénk lelkes, kezdeményező és ötletekkel teli kollégákat, de ha megszűnik az az érzésük, hogy haladnak, fejlődnek, akkor a motiváltságuk drasztikusan csökken. Hogyan akadályozzuk meg mindezt? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ 2020. január 28-án, 14-17 óra között a Dunapark Kávéházban megrendezett MVÜK Café rendezvényünkön Kaszás Péter, vezetéspszichológiai szakértő, a TeamGuide alapítója és a Café házigazdája, Köhlerné Pál Anita, az MVÜK Zrt. üzletfejlesztési specialistája segítségével.

Péter 16 éve foglalkozik vezetéspszichológiával, több száz cég szervezetfejlesztési és vezetőképzési projektjében vett részt és munkája során van egy kérdés, amellyel folyamatosan szembetalálja magát: egy vezető hogyan tudja fenntartani a munkatársai motiváltságát. Tapasztalatai szerint sok cégnél a vezetői feladatok és a vezetői szerep nem kap elég nagy hangsúlyt, pedig a vezető hatása az emberek motiváltságára és a hatékony cégműködésre jóval nagyobb, mint azt elsőre gondolnánk.

A motiváció elvesztésének oka gyakran éppen a vezetői visszajelzések hiánya, és gyakran a vezető konfliktuskerülő magatartása, amely az esetlegesen meglévők mellé csak még több konfliktust generál a csapatban.  A munkatársak motivációjuk elvesztésének okaként sok esetben a szervezetlenséget, a felelősök hiányát, a belső együttműködési problémákat, és a visszajelzések teljes hiányát jelölik meg. Ahhoz hogy egy vezető motiválni tudja a munkavállalóit, az állapotok értékelése helyett a változás(ok)ra kell fókuszálnia és a sikerokozó tevékenységekre kell helyeznie a hangsúlyt. Éppen ezért Péter úgy gondolja, hogy a vezetői visszajelzések „kultúrájának” kialakítása az igazi ütőkártya a munkatársak motiválása kapcsán.

REGISZTRÁCIÓ
Kérjük, jelezze érdeklődési szándékát az alábbi űrlap kitöltésével!
*
*
*
*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
*
*
*