Hol látjuk gyermekeinket 2034-ben?

Hol látjuk gyermekeinket 2034-ben? Nőnapi konferencia by Egyenlítő Alapítvány az MVÜK támogatásával.

Az Egyenlítő Alapítvány, az MVÜK Női Vezetői Klub stratégiai partnere hagyományos éves nagyeseménye március 8-án! Várunk minden MVÜK tagot szeretettel! Erősítsük együtt tovább a vezetőnők pozícióját, arányát és elismertségét a magyar gazdaságban.

A konferencia a ‘Hol látjuk gyermekeinket 2034-ben?’ címet kapta. Az elképesztően tartalmas nap során a nemi szerepek változása, az eltérő generációs igények mellett a gyermekvállalás, a gyermeknevelés témájában is érkeznek személyes történetek, kerekasztal-beszélgetések és viták mentén boncolgatják a témákat a pódiumon megszólalók.

Az MVÜK tagjaként részt vennél a rendezvényen? Jelezd Dintser Andreának, hogy MVÜK jegyekkel csatlakozhass hozzánk!

 • Időpont: 2024. március 8., 8:00 – 17:00
 • Helyszín: Magyar Telekom Székház (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.)
 • A programot online közvetítik Zoom webináron keresztül.
 • Regisztráció https://forms.office.com/e/8agPkNCzfH

Horváth János, a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) vezérigazgatója a “Kerekasztal a nemi szerepek változásáról” című plenáris részben osztja majd meg nézeteit és történeteit a hallgatósággal. Az MVÜK Női Vezetői Klub 2021-es és 2023-as KKV szektorban végzett „Kell-e változtatni a női vezetői lét jellemzőin?” című piackutatása számos tanulsággal szolgált. Többek között azzal, hogy a mai napig visszaköszön a sztereotipikus gondolkodás ebben a kérdésben a társadalom minden szintjén, működnek a tudat alatti automatizmusok, kevés még a jól működő női vezetői minta, mint ahogy arra is kevés még a példánk, hogy egy sikeres férfivezető hogyan tud aktívan bevonódni a családja életébe.

János két gyermek édesapja. Többek között ezért is érezte úgy, hogy értéket tud teremteni a „Hol látjuk a gyermekeinket 2034-ben?” című konferencián. Vezetésével 2023-ban elkészült az MVÜK első, globális standardokon alapuló ESG jelentése, példát mutatva ezzel a magyar KKV szektor számára. A jelentés egyik fontos pillére a Női Vezetői Klub missziója, azaz, hogy “erősítsük a női vezetők pozícióját, arányát és elismertségét a magyar gazdaságban”.

12:00 órától a Nemi szerepek változásáról szóló kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

 • Beneda Attila, Családügyekért felelős helyettes államtitkár Kulturális és Innovációs Minisztérium
 • Fazekas Barbara, CEO & co-founder, Bobcats Coding
 • Horváth János, vezérigazgató, MVÜK
 • Koczka Zsófia, építészmérnök
 • A beszélgetést Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója moderálja.

14.00 órától, a konferencia délutáni programjában tematikus kerekasztal-beszélgetések mentén vizsgáljuk többek között a munkahelyi egyenlőség témáját. A “Munkahelyi egyenlőség és a KKV szektor?” című kerekasztal beszélgetés folyamán:

 • Dintsér Andrea, az MVÜK Női Vezetői Klubjának vezetője beszélget majd
 • Dénes Fruzsinával, az 5P Consulting alapító-ügyvezetőjével, és
 • Vida Szabolccsal, az Újház vezérigazgató-helyettesével.

Dénes Fruzsina, 5P Consulting Hungary, alapító-ügyvezetőjének missziója, hogy az üzleti életbe csatornázza a pszichológiai tudást. Az üzleti és a pszichológiai szemlélet szintetizálása a fő erőssége. Az ügyfelek visszajelzései alapján ez nagyon sokat ad egyéni és szervezeti szinten egyaránt. 20 éve dolgozik egyénekkel, csoportokkal, szervezetekkel. Egy akkor még férfiak és közgazdászok uralta szervezetfejlesztési világba lépett be nőként, fiatalon. Útközben céget alapított, majd egy nemzetközi cég (rész)tulajdonos-ügyvezetője lett. Édesanyaként, nőként sok kihívással találkozott útja során. Volt lelkes, elkeseredett, csalódott, büszke, szomorú és tettre kész egyaránt. Szenvedélye, hite vitte tovább újra és újra. Ezért is vállalta a kerekasztal-beszélgetést. A “befelé is hitelesen” jegyében csapatával folyamatosan dolgoznak magukon szupervíziókon, tanulólaborokon, önismereti folyamatokon keresztül. Partneri, felnőtt, felelősséget vállaló együttműködéseket keres és alakít, amely során folyamatosan tanulunk és fejlődünk. Hiszi, hogy nincs erőforrás hiányos ember, csak erőforrás hiányos állapot, amiből képesek vagyunk továbblépni legjobb önmagunk felé. Az in-Depth SOULution módszertan megalapításával dramatikus technikákat integrálva láthatóvá teszik a láthatatlant azzal a céllal, hogy kézzelfoghatóbbá tegyék nehezen megragadható jelenségeket, ezzel növelve 1-1 képzési folyamat hatékonyságát.

Vida Szabolcs, az Újház Zrt. vezérigazgató-helyettese a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerzett egyetemi diplomát, illetve a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Főiskolai Karán mérnök-informatikus végzettséget is elért. 2002-2005 között a Miniszterelnöki Hivatal (Nemzeti Fejlesztési Hivatal) szakértőjeként dolgozott az uniós csatlakozási folyamat kapcsán elérhetővé vált források hazai programjainak megalkotásán. 2006-ban Strasbourgban a BETA intézetnél végzett fél éves kutatómunka után 2007-ben a pénzintézeti szektorban helyezkedett el, a Citibank International Plc.-nél treasury szakértőként, és az OTP Bank Zrt.-nél kontrolling szakértőként dolgozott. 2009-től az Union VIG Biztosító Zrt. kontrolling vezetői feladatát látta el. 2012-ben csatlakozott a The Boston Consulting Group-hoz, ahol szenior tanácsadóként dolgozott a pénzügyi szektor stratégiai transzformációs projektjeiben. 2015-től az MFB csoportszintű kontrolling és stratégiai igazgatója, 2017-től az MFB csoportba tartozó Magyar Követeléskezelő Zrt. igazgatósági tagja, 2018-tól az MFB Zrt. számviteli vezetője. 2018 szeptembere óta az Új Ház Zrt. gazdasági Igazgatója, és az újHÁZ Informatikai Kft. ügyvezetője. 2019-ben elnyerte a Portfolio.hu CFO of the Year rendezvényének CFO Master díját. 2023 szeptemberétől az Új Ház Zrt. vezérigazgató helyettese. Szabolcs évek óta dolgozik olyan környezetben, ahol számos női vezetővel volt lehetősége együttműködni. Jelenleg az Újháznál felettese, Dr. Rázsóné Szórády Csilla mellett, a hozzá tartozó középvezetők nagy része is hölgy, a gyakorlatban sok évnyi sikeres közös munkáról számolhatnak be. A “Munkahelyi egyenlőség és a KKV szektor?” kerekasztalbeszélgetés során alkalmunk nyílik meghallgatni Szabolcs tapasztalatait, történeteit is.

A beszélgetés vezetője, Dintsér Andrea pedig szenvedélyes kommunikátor és hálózatépítő. Hisz a jól megtervezett, és pontosan célzott kommunikáció erejében, legyen az online vagy offline, és az emberi kapcsolatokban, amelyeket jól kiegészíthetnek és támogathatnak az online eszközök. Kiemelt fókusza a hölgyvezetők, női vállalkozók, startupperek támogatása. 25+ év vezetői és szakmai tapasztalata van a PwC, majd a KPMG marketing, kommunikációs szakembereként a magyar piacon, Közép-Kelet Európában és bővebb nemzetközi szinten. 10+ éven át a KPMG közép-kelet európai marketing- kommunikációs és tudásmenedzsment igazgatójaként 19 országgal dolgozott. Immár 5 éve a Magyar Vállatvezetők Üzleti Közössége Női Vezetői Klubját vezeti. A YourStory.hu integrált marketing- és kommunikációs ügynökség alapító-vezetőjeként is dolgozik. Az Egyenlítő Alapítvány és a United Way Magyarország kuratóriumának tagja, az Élethang alapítvány támogatója, a Bátor Tábor jótékonysági futója is, 17 éves Marci fiával együtt. Andrea rá a legbüszkébb, ő a legfontosabb az életében. Ezért is volt izgalmas számára a konferencia fő fókusza, vagyis, hogy „Hol látjuk a gyermekeinket 2034-ben?”. A “Munkahelyi egyenlőség és a KKV szektor” témája a szívügye: az Egyenlítőben és az MVÜK Női Vezetői Klubban is aktívan dolgozik azon, hogy erősítsék a vezetőnők pozícióját, arányát és elismertségét a magyar gazdaságban.

A teljes programot itt éred el: https://egyenlitoalapitvany.org/egyenlito-nonapi-konferencia-ferfiaknak-es-noknek/

 

NÉZD VISSZA

Az eseményen készült fotókból készítettünk egy hangulatvideót, itt éred el.

Hol látjuk a gyermekeinket 2034-ben? | Kerekasztal a nemi szerepek változásáról Horváth János az MVÜK Zrt. vezérigazgatójának közreműködésével. Nézd vissza!

 

További történetekért, az MVÜK tagságával kapcsolatos friss és aktuális hírekért kövess minket Facebook és LinkedIn oldalainkon! Eseményeinket itt találod!