Kulcskérdés a munkaerő keresése és megtartása

Kulcskérdés a munkaerő keresése és megtartása

829 622 Mészáros György

MVÜK Café: Hogyan tartsuk meg munkatársainkat?

Különböző szektorokban működő vállalatok évek óta kulcskérdésként szembesülnek a munkaerő keresésének és megtartásának problémájával, amely óriási kihívást jelent a HR-rel foglalkozó szakemberek számára.

Egyes esetekben ennek a kérdésnek a megoldása akár egyet jelenthet a cégek fennmaradásával, működőképességével. Több cégvezető is megfogalmazta már, hogy még stratégiai beruházások is elmaradhatnak adott esetben, mert nem áll rendelkezésre megfelelő munkaerő.

A profitorientált szervezetek kimondottan kényszerhelyzetbe kerültek, hiszen létszükségletté vált számukra, hogy a működésüket megrázó munkaerő-piaci változáshoz képesek legyenek alkalmazkodni. Nem mindegy, hogy hogyan küzdenek meg a cégek ezzel a kihívással, milyen lépéseket tesznek például a fluktuáció leküzdésére.

Általánosan érvényes megoldások

A június 12-i MVÜK Cafén, ahol Katona Melinda, a Borealis Catalyst Group Szolgáltató Kft. ügyvezetője vezette a beszélgetést számos lehetséges megoldás felmerült ennek a kérdésnek a megoldására.

Melinda átfogó képet nyújtott a résztvevőknek arról, hogy melyek azok az általánosan jellemző elemek a munkaerő piacon, amelyek szektorra, üzleti méretre és földrajzi elhelyezkedésre való tekintet nélkül segíthetnek egy gazdálkodó szervezetet abban, hogy elkötelezze munkatársait a vállalat céljai iránt, és ezen keresztül a cég mellett.

A viselkedési modellek, a bizalom megteremtésére és megtartására irányuló kezdeményezések nagyobb hangsúlyt kaptak a beszélgetés folyamán. A Café során a résztvevők konkrét, a hétköznapi gyakorlatból vett esettanulmányokkal álltak elő. Az ezekkel kapcsolatban felmerülő, számukra húsba vágó kérdésekre Melinda igyekezett minél praktikusabb választ keresni és találni együtt gondolkodva a hallgatósággal.

Megbeszélték a vezetői mentalitás és magatartás lényeges szerepét ebben a kérdésben, azt, hogy milyen bánásmód vezethet eredményre az emberi erőforrás menedzsmentben.

Egyik legfontosabb megállapításként leszögezték: akkor lehet eredményes egy folyamat, ha figyelembe veszi a vezetettek egyéniségét, és figyelmet fordít nemcsak az üzenetek tartalmára, hanem a stílusára és a metakommunikációra is. Például a tudásátadás ne kioktatásnak hangozzon, hanem egy minden felet felemelő, közös folyamatként éljék meg a résztvevők, amit együtt alakítanak.

A munkakörülményekről is szó esett. Egyetértettek a résztvevők abban, hogy érdemes úgy alakítani őket, hogy valóban kiszolgáljuk a munkavállalókat azokkal az elemekkel, körülményekkel, amikre szükségük van, ami számukra segítség a munkavégzés folyamán. Az iroda telezsúfolása virágokkal, vagy a kutyák beengedése a munkahelyekre még önmagában nem megoldás.

Információgyűjtés hatékonyan

Az a kérdés is felmerült, hogy hogyan érhetjük el, hogy elmondják a munkatársak, mire van szükségük. Sokszor előfordul, hogy a vezetők különböző eszközökkel bátorítják az embereket a gondolataik megosztására, mégsem sikerül a változtatáshoz, fejlesztéshez szükséges információhoz hozzájutni. Ilyen helyzetben a személyes párbeszédnek, az aktív hallgatásnak kiemelt szerep juthat, de számos esetben külsős tréner behívása lehet a megoldás, vagy egy online rendszer, amely anonim módon gyűjti be a véleményeket, így a vezető nem tudja meg, hogy kitől származik a kérés.

Átfogóan, jó tanácsként az is elhangzott, hogy törekedjünk konszenzusos megoldásra az erő alkalmazása helyett – ezt a fajta hozzáállást minden vezető számára, és minden szervezetben megszívlelendő megoldásként javasolták a Cafén.

 

Heti rendszerességgel tartott, kisebb formátumú, interaktív Café rendezvényeink lehetőséget adnak arra, hogy tagjaink jobban elmélyüljenek az éppen aktuális téma rejtelmeiben a témavezető és az MVÜK házigazda segítségével.

Amennyiben olyan ötleted támad, amely köré szeretnél egy ilyen eseményt szervezni, és egyeztetnél velünk róla, kérünk, keresd üzletfejlesztési specialistáinkat, vagy írj e-mailt a kozpont@mvuk.hu címre.

REGISZTRÁCIÓ
Kérjük, jelezze érdeklődési szándékát az alábbi űrlap kitöltésével!
*
*
*
*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
*
*
*