Miért kidobott pénz a fizetésemelés? Milyen eszközökkel tudod tartósan motiválni az alkalmazottjaidat?

Miért kidobott pénz a fizetésemelés? Milyen eszközökkel tudod tartósan motiválni az alkalmazottjaidat?

800 600 Mészáros György

Az augusztus 13-án megrendezésre kerülő Café rendezvényünket ismét aktív közreműködés, sok kérdés, értékes hozzászólások valamint inspiratív gondolatok jellemezték. A Caffé Perté jóvoltából a Bottega del Vinoban ezúttal a „Miért kidobott pénz a fizetésemelés? Milyen eszközökkel tudod tartósan motiválni az alkalmazottjaidat” témakörét jártuk körbe Pongor- Juhász Attilának a Pongor Publishing Kft. ügyvezető igazgatójának szakmai támogatásával, és Hunyadi Edina MVÜK üzletfejlesztési specialista moderálásával.

Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy mindannyiunknak volt már dolga rossz vezetővel, és sokunkkal megesett az is, hogy épp egy ilyen vezető miatt hagytuk ott munkahelyünket. Ahhoz, hogy megtartsuk munkatársainkat, ma már nem elegendő a pénzzel apellálnunk. A jövedelem ugyanis a munkahelyi Maslow piramis legalján helyezkedik el. Ahhoz, hogy megtartsuk, és kellőképpen motiválni tudjuk munkatársainkat, vezetőként érdemes coach vénával is rendelkeznünk, hiszen fontos ismernünk beosztottainkat, tudnunk kell személyes céljaikat, és mindezek alapján valami olyasmit kell tudnunk nyújtani számukra, amit más munkahelyen nem kaphatnak meg. Ennek számos eszköze lehet, határt csak kreativitásunk szabhat. Az eseményen is említettünk néhány hasznos, érdekes tippet. Ilyen például mikor belső értékeket határozunk meg, vagy jelzőkkel körbeírjuk, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek azok a kollégák, akiket érdemes lenne klónozni. Ösztönző lehet, ha minden héten kihirdetjük az adott hét értékbajnokát, vagy munkavállalói Oscar díjat szavaztatunk meg a kollégákkal, de a születésnapi köszöntések, közös sütizések is hozzáadnak a motiváló légkörhöz.

Tanulságként talán azt tudjuk levonni az esemény kapcsán, hogy motivációt nem lehet adni a munkavállalóknak, az ott van benne mindenkiben. A munkaadó azonban megfelelő munkakörnyezet megteremtésével, és előremutató célok kitűzésével elősegítheti azt, hogy munkavállalója a saját motivációját fenn tudja tartani és ki tudja hozni magából a lehető legjobbat.

REGISZTRÁCIÓ
Kérjük, jelezze érdeklődési szándékát az alábbi űrlap kitöltésével!
*
*
*
*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
*
*
*