Molnár Csaba – MagNet Bank

Molnár Csaba, a MagNet Bank partnere, közösségfejlesztési igazgatója

Így született Magyarország egyetlen közösségi bankja.

2010-ben döntött úgy az akkor 13 éve hagyományos kapitalista üzleti szemléletben működő HWB Bank, hogy újjászületik. Egy válság idején. Amikor sokan visszavonulnak, befele fordulnak, lelassulnak, a HWB tulajdonosai, vezetői és alkalmazottai közösen arra a következtetésre jutottak, hogy inkább megújulnak. Nem is akárhogy! Teljesen új alapokra helyezték a banküzemet: átlátható működés, fenntarthatóság alapú döntéshozatal, ügyfelek felhatalmazása. Újradefiniálták a cég értékeit, filozófiáját, küldetését – nem csak papíron. Termékeit és szolgáltatásait átalakították, fejlesztették. Organikus szervezetfejlesztéssel átsegítették munkavállalóikat és ügyfeleiket egy új világba. És létrejött Magyarország első és máig egyetlen közösségi bankja. Mitől más ez mint a többi bank? Mi ad bátorságot egy ilyen átalakuláshoz a válság nehézségei közepette? Hogyan lehet sikeresen levezényelni egy ilyen mértékű transzformációt? Mi volt a legnehezebb, legmeglepőbb, legkönnyebb? Visszanézve 12 év távlatából, mit lehetne máshogy csinálni illetve mennyire sikeres az új modell? Hogyan reagáltak az ügyfelek? Miben más a CSR és a fenntartható üzleti modell? Miben ad újat a napokban megélt fenntarthatósági és ESG trendek? Lehet-e egy banknak eszköz a pénz és nem cél?

Molnár Csaba, a MagNet közösségfejlesztési igazgatója és equity partnere a közösségi bankká válást megelőzően, 2010. év elején csatlakozott a Bankhoz – az akkor felvállalt felelős stratégia hírére.

Belépése óta a Bank közösségfejlesztési területét vezeti, amely magában foglalja a szervezetfejlesztési stratégiájának, kommunikációjának, illetve márkájának és marketing tevékenységének fejlesztését. Szervezi a bank civil partnereivel való együttműködést, illetve alakítja a társadalmilag felelős és környezeti stratégiát. 2013 óta a bank részvényese és igazgatóságának is tagja.

Időpont: 2023.01.24. MVÜK 400+/100+ Csoportrendezvény

Házigazda: Fertetics Mandy, fenntarthatósági vezető, MVÜK Zrt.