Összefogás és stratégiai együttműködési lehetőség az iparban

Összefogás és stratégiai együttműködési lehetőség az iparban

640 480 Mészáros György

A Caffé Perté Bottega del Vino újból gondolatébresztő MVÜK Café rendezvénynek adott otthont. Július 15-én kimondottan az ipar területét érintő összefogás és stratégiai együttműködési lehetőségek kerültek górcső alá. Témavezetőnk, Juhász László, a Chesterton Hungary Kft. ügyvezető igazgatója olyan kérdésköröket vetett fel, mint a piaci tendenciák, az ipari technológia fejlődése, az energiahatékonyság és az automatizáció, de felvetődött a szakember hiány, és a jó munkaerő motiválásának témaköre is. Az MVÜK részéről Tóth Gábor üzletfejlesztési specialista segítette a közös eszmecserét.

Szó esett még a rendezvényen a kutatás-fejlesztés területéről, amely a jövőnket nagymértékben befolyásoló, látványos eredményeket mutat. Gondolunk itt a robottechnikára, a robotokhoz kapcsolódó informatikára, vállalatirányítási rendszerekre. Ezeknek a gondolatoknak a mentén szóba került, hogy mennyire nagy jelentősége van a szellemi tulajdon védelmének.

Mindig vannak olyan iparágak, amelyek egyfajta átrendeződésen esnek át. Ilyen például az autóipar, hiszen ameddig a gyártás Európában csökkenő, addig Ázsiában növekvő tendenciát mutat. Ugyanakkor vannak fejlődő iparágak is, mint például a repülőgépipar gyártás és fejlesztés. Bár egyes területeken jelentkező munkaerő és szakemberhiányt felvált, felválthat, vagy akár teljes mértékben helyettesíthet a robottechnika és automatizálás, még mindig nagy szükség van a jó szakemberekre, és nagy veszélyt jelent a fluktuáció. Így nem elég megtalálni, meg is kell tudni tartani a jó munkaerőt. Jó megoldás lehet, ha folyamatos kihívások elé állítjuk munkavállalóinkat, nem engedjük őket a monotonitásba süppedni.

A rendezvényt pedig egy olyan vízióval zártuk, amely talán nem csak az ipar területén hozna átütő megoldást, legyen szó akár a szállítások csökkenéséről, a partnerkör bővítéséről, vagy éppen a munkaerőhiányról. Ez pedig nem más, mint egy olyan kommunikációs fórum, ahol egymást segítve osztjuk meg erőforrásainkat, igényeinket, lehetőségeinket, annak érdekében, hogy egy erős stratégiai együttműködés tudjon kialakulni, amely pozitív hatással van a megrendelésekre, az iparágunk megítélésére, és a megfelelő beszállítók felkutatására egyaránt. Ki tudja, talán éppen az MVÜK keretin belül fog mindez megvalósulni?

REGISZTRÁCIÓ
Kérjük, jelezze érdeklődési szándékát az alábbi űrlap kitöltésével!
*
*
*
*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat
 Adatait harmadik félnek soha nem szolgáltatjuk ki!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
*
*
*