Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ipari Klub

március 19. 09:00-12:30

Elemzés és helyzetjelentés, gazdasági kockázatokról és azok iparra gyakorolt hatásáról

Vendégeink: Bujdosó Tünde az Allianz Trade Risk Directora és Fazekas Roland a Carboferr Zrt. vezérigazgató-tulajdonosa

Globálisan változó környezetben, lassuló gazdaságban a kockázatértékelés szerepe felértékelődött. A direkt hatások elemzése mindennapi feladattá vált a termelő vállalatok számára, de a hagyományos lokális szemlélet mellett fontos a táglátókörű szemlélet is. Az alapanyagárak kiszámíthatatlansága, a szállítói láncok változásai, a készletgazdálkodás kihívásai, a finanszírozás változó kamatkörnyezetben, az árfolyamok volatilitása mind olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a stratégia kidolgozásánál. Ezen felül az indirekt hatások – pl.: geopolitikai/háborús környezet, szankciók, EU-s támogatások alakulása, különadók vagy éppen fogyasztói szokások változása, és az új típusú kockázatok, mint a kibertámadások vagy online csalások – tervezésbe való beépítése is komoly kihívás.

A fenti tényezők milyen új kihívások elé állítják az iparág szereplőit és mindez a credit managementben hogy mutatkozik meg? Szükséges-e a megújulás a kockázatok értékelésének terén? Milyen lehetőséget/feladatokat jelentenek a kockázatkezelés területén az új technikai vívmányok, mint a mesterséges intelligencia, vagy a big data, vagy akár az Európai szabályozásoknak való megfelelés? A kockázatértékelés, credit management során mit és hogyan mérünk? Mérhető-e egyáltalán a kockázat? A méréssel előre tudunk jelezni, vagy csak reagálunk a minket érintő eseményekre?

Bár nem rendelkezünk komplett válaszokkal, de szakértőink Bujdosó Tünde az Allianz Trade Risk Directora és Fazekas Roland a Carboferr Zrt. vezérigazgató-tulajdonos szívesen megosztanak egyfajta kockázatkezelési látásmódot, és együtt gondolkodnak a résztvevőkkel.

Miért érdekes ez az esemény az ipari cégek felsővezetőinek, vagy a területe iránt érdeklődő felsővezetők számára?
  • Az ipar területéről érkező a gyártás, logisztika, termelés, értékesítés és a szolgáltatások terén tevékenykedő cégek felsővezetői együtt, egy helyen.
  • Dinamikus, informatív üzleti találkozó, ahol nemcsak inspiráló előadásokat hallgathattok meg, de beszélgethettek, új üzleti kapcsolatokat is építhettek egymással.
  • Megbízható beszállítók, új stratégiai partnerek egy asztalnál vitatják meg a felmerülő kérdéseket. Megismerik egymást, beszélgetnek lehetőségekről, nehézségekről.
  • Alkalmazási irányelvek, vezetői döntési pontok ismertetése, gyakorlati megközelítés.
Mi vár Rád a rendezvényen?
  • A rendezvényt az MVÜK által kidolgozott speciális módszerrel rendezzük meg.
  • Egy szakértői előadás, amelyek végén a szakértő megválaszolja a feltett kérdéseket
  • A szakmai beszélgetést üzletfejlesztő, kapcsolatépítő kerekasztalbeszélgetések követik majd. Erre a részre is szeretettel várjuk vendégeinket.
  • 40-50 felsővezető közép- és nagyvállalatoktól, multinacionális cégektől
  • Remek hangulat

Helyszín: HillSide Offices, 1023 Budapest, Alkotás u. 55-61.

Bizonyára hallottál már róla, hogy elindult az „MVÜK – értékes üzleti közösség” mobilalkalmazás, elsősorban azért, hogy megkönnyítsük az eligazodást a folyamatosan bővülő eseménykínálatunkban. Amennyiben már letöltötted eseményeinkre a visszajelzésedet elsősorban azon keresztül várjuk. Abban az esetben, ha még nem tetted volna meg, kérünk, hogy töltsd le az alkalmazást, és használd. Használatáról, a letöltésről itt tudsz tájékozódni.

A jelentkezéssel és az eseményen való részvétellel résztvevőink elfogadják, hogy az eseményen kép- és esetlegesen videó- és hangfelvétel készül. Előzetesen és kifejezetten hozzájárulásukat adják a róluk készült felvételek rögzítéséhez, és ahhoz, hogy azokat az MVÜK promóciós célokra felhasználja digitális média csatornáin és/vagy nyomtatott anyagain.

Részletek

Dátum:
március 19.
Időpont:
09:00-12:30
Esemény kategória:

Helyszín

HillSide Offices
Alkotás u. 55-61.
Budapest, 1123
+ Google Térkép

jelentkezés tagjelöltként

jelentkezés vendégként

jelentkezés tagként

Sikeres jelentkezés !