LEGYEN AZ MVÜK A LEGNAGYLELKŰBB VÁLLALATVEZETŐK KÖZÖSSÉGE!

MVÜK x Edisonfund

Cél és misszió

Az MVÜK Magyarországon eddig egyedülálló módon áll gyermekeket fejlesztő, innovatív társadalmi kezdeményezések mellé. Célunk, hogy a támogatói programunk jógyakorlatként szolgáljon más üzleti szereplők számára is, hagyományt és folytonosságot teremtsünk, fejlesszük az adományozói kultúrát és egyben példát mutassunk.

Minden évben négy kiválasztott szervezetet szeretnénk 2,5-2,5 millió forint értékben alapvető működési forráshoz juttatni, annak érdekében, hogy a szervezetek szakmai munkájukra koncentrálhassanak és ezáltal megsokszorozhassák hatásukat. Támogatói programunk stratégiai partnere az Edisonplatform alapja, az Edisonfund, amely segít munkánkat a támogatandó szervezetek kiválasztásában, a támogatások eljuttatásában és a szervezetek fejlesztésében egyaránt. Tagjaink személyes szerepvállalása elengedhetetlen a program sikeréhez és hatásosságához. Hiszünk benne, hogy egy-egy vállalat kisebb értékű adományozása helyett az összefogás, a célzott közös támogatás révén tagjainkkal együtt valódi társadalmi hatást érhetünk el.

hogyan-er-ossze-blokkba
Hogy ér össze az MVÜK és az Edisonfund?

Az MVÜK Edisonplatformmal való kapcsolódása több évre tekint vissza. Az Edisonplatformot az a Bridge Budapest Egyesület hívta életre, amely az MVÜK-át eddig két alkalommal is díjazta a Bridge Vállalkozói Közösségi Díjjal: 2019-ben az MVÜK-át, 2021-ben a Női Vezetői Közösséget. Az értékalapúság, a validált és a szűrt közösség egyértelmű párhuzamok az MVÜK és az Edisonplatform által válogatott gyerekeket fejlesztő innovatív kezdeményezései között. Stratégiai partnerünk, az Edisonplatform küldetése, hogy katalizálja az üzleti szereplők és a társadalmi hasznosságú kezdeményezések egymásra találását. Azon dolgoznak, hogy a mai óvodások és iskolások megtalálják majd a helyüket az értelmes munka világában, ezért a jövő tudását és kompetenciáit ágyazzák be a mai gondolkodásba. Eddig 186 innovatív, óvodásokat és iskolásokat fejlesztő kezdeményezést kutattak fel Magyarország 300 településén. Több, mint 150.000 szülőt kalauzoltak el a jövőben fontos tudás és kompetenciák világába. A kezdeményezések rendkívül széles palettán mozogva, a természettudományos és digitális képzésektől, a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztéséig, széles spektrumú tudást és kompetenciát ölelnek fel, amelyek szükségesek a 21. századi munka világában való boldoguláshoz.

2023-ban támogatott szervezetek.

Idei évben tagjaink segítségével a Bridge Budapest Egyesület által életre hívott Edisonplatform mellé három további támogatandó szervezetet választottunk ki, akiket az MVÜK x Edisonfund támogatói program keretében felkarolunk. Az adományprogram valamennyiük számára egyenként 2,5 millió forintos támogatást fog biztosítani.

  • Amigos a Gyerekekért Alapítvány: tanuláson, kreatív foglalkozásokon keresztül fejlesztenek főleg beteg gyermekeket.
  • Bagázs Egyesület: bagi és környékbeli roma gyerekek és szüleik fejlesztéséért, érettségiig való eljuttatásáért dolgoznak.
  • Szabó Szabolcs Alapítvány: a hazai természettudományos oktatás magas színvonalának visszaállításán dolgoznak, hogy hogy legyen elég és jó orvos, mérnök, tanár, egyéb természettudományos szakember.
2023ban-tamogatott-szervezetek-blokkba
Hogyan tudom támogatni a kezdeményezést?

Egy-egy puzzle-darab értéke 100 ezer forint. Kezdeményezésünk ezzel az összeggel támogatható, támogatói reggeli belépőjének megvásárlásával, a partnerprogramhoz való kapcsolódással vagy támogatói tagdíj befizetésével. Minden MVÜK-tag, aki puzzle-darabok vásárlásán keresztül támogatóvá válik, az MVÜK névtábláján büszkén viselhet egy kis puzzle-t az egész év folyamán. Minden 10. puzzle-darabot az MVÜK tesz hozzá a nagyobb képhez, valamint a támogatói program valamennyi költségét is az MVÜK finanszírozza. Egy kép akkor áll össze, ha mind a 100 puzzle-darab gazdára talál, ami összesen 10 millió forint, azaz 2,5-2,5 millió forint támogatást jelent az alapítványok számra az MVÜK közösségétől. Amint elérünk egy-egy 2,5 milliós határt, akkor egy-egy szervezet azonnal megkapja a támogatási összeget, a vezetőjét pedig bemutatjuk az MVÜK közösségének az egyik, soron következő támogatói reggeli keretében. Az eredeti kép, fizikai valójában (150×120 cm) megtekinthető a Haris Park emeletén. Az alkotás sorsolás útján talál szerencsés gazdára, és kerül új helyére egy MVÜK-tag irodájába vagy éppen otthonába. Amint egy kép elkel, új kört nyitunk, újabb alkotással, így újabb négy, gyermekeket fejlesztő innovatív kezdeményezés számára biztosíthatunk 2,5-2,5 millió forint működési támogatást.

diofa-arnyekaban-blokkba
A diófa árnyékában

A diófa a következő generációkra való gondolás, a róluk való gondoskodás szimbóluma. A diófát ma ültetjük, de csak gyermekeink, unokáink élvezhetik majd igazán az árnyékát. Ma kell tennünk azért, hogy számukra fennmaradjon valami. Ez a hosszú távra való, értékalapú elköteleződés az MVÜK x Edisonfund támogatói programjának a bázisa. Üzleti szereplőként akkor tudunk a legtöbbet tenni, ha olyan munkahelyeket hozunk létre, ahol a gyerekeink is szívesen dolgoznának, és olyan ügyek mellett állunk ki, amelyek az ő fejlődésüket szolgálják.

MVÜK x Edisonfund katalógus

Folyamatos elköteleződésünk szimbóluma az Edisonfund katalógus, amelyben a programot legalább 2 puzzle árával (200.00 0 Ft)támogató cégek speciális, izgalmas ajánlataival találkozhattok. Keressétek fel a  katalógus oldalt és éljetek a lehetőségekkel. Amennyiben szeretnétek a katalógus ajánlatai közé bekerülni, kérlek jelezzétek az edisonfund@mvuk.hu e-mail címen.
Edisonfund
2022-ben támogatott szervezetek.
  • Igazgyöngy Alapítvány, amely az esélyegyenlőségért, társadalmi integrációért, a gyerekszegénység, és az átörökített mélyszegénység felszámolásáért dolgozik.
  • Hópárduc Alapítvány, amelynek célja, hogy a Hópárduc Fejlesztő Falmászás módszerén keresztül segítsék mozgásukban és figyelmükben összerendezettebbé válni a hozzájuk forduló gyermekeket.
  • Varázsmancsok, amely kutyás terápia foglalkozások keretében terápiás kutyák bevonásával szervez komplex fejlesztő foglalkozásokat óvodától középiskola végéig.
  • Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, amely azért dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira.
2022ben-tamogatott-szervezetek-blokkba