Czink Vera – Palatinca-Szőlő Kft.

Czink Vera – a Palatinca-Szőlő Kft. tulajdonos-ügyvezetője

Egy közgazdász kalandjai a szőlőhegyeken.

Több generációra visszanyúló hagyományok, kötelességtudat, tökéletességre törekvés – mindez fűszerezve egy csipetnyi lázadással és a saját útjának a keresésével: Czink Vera, a Palatinca-szőlő tulajdonos-ügyvezetőjének életútja enyhébb-nagyobb kanyarokkal így jutott el a családi szőlészet vezetéséig. Az összesen több mint 60 hektár saját szőlőterület teljeskörű művelését irányítja, emellett mezőgazdasági szolgáltatást is nyújtanak.

Vera karrierje még el sem indult máris pályaelhagyóvá vált. Az érettségi utáni továbbtanulását tervezte, amikor először szembefordult az otthoni elvárásokkal, hogy jogász vagy közgazdász legyen, és bölcsészettudományi karra ment Pécsre. Abban biztos volt: ha már szembe megy a szülői akarattal, akkor komoly kihívás kell, amiben bizonyítani tud. Így szerzett oroszból diplomát úgy, hogy közben végig egy nyelviskolában dolgozva kereste a kenyérre valót. Bölcsész abszolutóriummal a zsebében felköltözött Budapestre és vezetői asszisztensként kezdett dolgozni egy pénzintézetben. Megtalálta az útját: miközben végezte a közgazdász képzést, óriási lépésekben haladt a szervezeti piramisban felfelé, egészen középvezetői pozícióig vállalati finanszírozás területen. Ennek a 20 éves menetelésnek vetett véget édesapja halála: át kellett vennie a családi szőlészet irányítását.

Ez ismét hatalmas kihívásokat hozott elé, de hitt magában. Tudta, hogy boldogulni fog, talpon fognak maradni, sőt, sikerre viszi a szekszárdi vállalkozást. „Az idei évben érkeztem meg igazán a cégvezető önmagamhoz, amivel egyidőben elkezdtem tervezni a következő nagy kihívásomat.” Január 26-ára Herczeg Ági Vera életállomásaitól inspirálva választ majd nekünk borokat a Női Vezetői BorKlubra. Ági lebilincselő narrációja mellett szép tételeket kóstolva beszélgethetünk egy jót a nyughatatlan, örök fejlődést igénylő tanuló és állandó bizonyítási vágyú közgazdász-szőlész tagtársunkkal – kicsit talán megélve a saját kanyargós utunkat és nosztalgiával visszatekintve a lázadásainkra. Csatlakozz hozzánk! Várunk szeretettel!

Időpont: 2023.01.26. MVÜK Női Vezetői Klub – BorKlub

MVÜK házigazda: Dintsér Andrea – ügyvezető, YourStory.hu